Witam. Przedstawiam dzisiaj przepis na roladki rybne. Mają bardzo delikatny smak, mi najlepiej smakują na zimno z tostami :)
Składniki:
placek do tortilli
50g chudego serka twarogowego
25g świeżego lub mrożonego szpinaku
mały płat chudej ryby
sól i pieprz ziołowy
Przygotowanie:
1. Rybę ugotować na parze: założyć luźno pieluchę na garnek, na dno garnka nalać trochę wody, poczekać aż się zagotuje. Później położyć na pielusze rybę, przykryć pokrywką i parzyć około 5-7 minut. Po ostygnięciu rybę drobno pokroić/rozkruszyć.
2. Serek doprawić solą i pieprzem ziołowym.
3. Szpinak drobno posiekać.
4. Podgrzać tortille.
5. Posmarować tortille serkiem, ułożyć szpinak i kawałki ryby.
6. Zwinąć w dość ciasny rulonik i pokroić na koreczki o szerokości ok. 2-3cm.
Smacznego! :)
Pozdrawiam
Cyar'ika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz