piątek, 15 listopada 2013

Kasza z brokułem i migdałami

Witam! Dzisiaj przepis na błyskawiczne drugie danie :) Kaszę z brokułem i migdałami.

Składniki:
woreczek kaszy jęczmiennej
1 mały brokuł
1/2 opakowania sera feta
garść płatków migdałów
sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:
1. Brokuł podziel na różyczki, gotuj ok. 3-5 minut, aż będzie miękki. Po odcedzeniu zalej natychmiast zimną wodą, aby zachował ładny kolor.
2. Kaszę jęczmienną ugotuj według zaleceń na opakowaniu w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu ziołowego.
3. Ser feta pokrój na drobne kawałeczki.
4. Kaszę, brokuł i ser feta wymieszaj na talerzu. Posyp pokruszonymi/pokrojonymi płatkami migdałów.

Smacznego!

Pozdrawiam serdecznie!
Cyar'ika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz